catalunya
Jaume Collboni és l'alcaldable del PSC a Barcelona.
Jaume Collboni és l'alcaldable del PSC a Barcelona.
|
Fuente
:
ACN

Jaume Collboni ofereix el PSC com garantia de progrés davant el fracàs d'Ada Colau

El consell de federació proclama oficialment a Collboni per batre´s amb l'alcaldessa de Barcelona a les municipals de maig de 2019

0
Sáb, 21 Abr 2018

La cursa a les eleccions municipals de maig de 2019 ja ha començat. Jaume Collboni ja ha estat escollit formalment candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona i en el seu discurs s'ha mostrat com la garantia de progrés, front a les promeses fallides de canvi d'Ada Colau.

Sense oposició en les primàries, a diferència de 2014 quan Collboni es va imposar a altres quatre candidats, el dirigent del PSC ha assegurat que un bon alcalde ha de tenir "Barcelona al cap i tots els barcelonins al cor".

Collboni ha aprofitat per a fer el seu primer compromís: si és alcalde de Barcelona ha promés construir 1.000 habitatges socials de lloguer a l'any, la mateixa xifra del mandat de Jordi Hereu, de qui Collboni s'ha mostrat fervent seguidor, de la mateixa manera dels alcaldes socialistes que l'han precedit: Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i el citat Hereu. Per Collboni, tots quatre són "font d'inspiració" i s'ha proposat "tornar l'autoestima als barcelonins" per la qual hi hagi una "renaixença de ciutat". "Jo vull una ciutat per viure, una ciutat d'oportunitats, una ciutat oberta", ha assegurat davant del consell de federació del PSC de Barcelona i de Miquel Iceta.

El primer secretari del PSC, per la seva part, també ha criticat la "inactivitat" dels Comuns i ha manifestat de la necessitat de que Barcelona "tingui un govern sòlid i progressista". Tant Iceta com Collboni han retret a Colau que hagi supeditat la ciutat al procés independentista.

L'alcaldable ha fet una crida a tres col·lectius perquè el maig del 2019 votin la llista del PSC: els desencantats amb Colau, als qui han votat Ciutadans pensant que era un partit d'esquerres i als catalanistes no independentistes. Collboni ha ofert el PSC con l'aglutinador d'aquests col·lectius per la qual cosa es llença a recuperar vot socialista que el 2015 va veure a Colau com la garantia d'esquerres; el vot a Cs que ha confiat que el partit d'Albert Rivera ("qui dóna suport a Cifuentes") garantia que Catalunya no s'independentitzés i, finalment, a tot el votant de la Convergència original no independentista. Collboni té un any per convèncer als barcelonins que la seva és la millor aposta per liderar Barcelona a Catalunya, a Espanya, a Europa i retornar el seu cosmopolitisme a la capital catalana .Multimedia