catalunya
Marina Falcó i Lluís Puig a Brussel·les.
Marina Borell i Lluís Puig a Brussel·les.
|
Fuente
:
ACN

El Govern cessa la directora general de Relacions Exteriors i al director de l'Escola d'Administració Pública

La destitució de Marina Borell té a veure amb la participació de l'exconseller Lluís Puig en un acte de la delegació de la Generalitat a Brussel·les

0
Vie, 20 Abr 2018

El govern espanyol ha cessat aquest divendres la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell i Falcó, i el director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines.

L'executiu encapçalat per Mariano Rajoy ha pres la decisió en virtut de l'aplicació de l'article 155, segons ha anunciat en roda de premsa el portaveu Íñigo Méndez de Vigo després de la reunió del Consell de Ministres. Preguntat pels motius del cessaments dels dos alts càrrecs, Méndez de Vigo s'ha limitat a dir que "l'actuació d'aquestes persones és incompatible amb el càrrec que tenen en aquests moments". El cessament de Falcó es produeix com a conseqüència de la participació del conseller de Cultura destituït Lluís Puig en un acte a la seu de la delegació del Govern a Brussel·les dimecres passat. Puigdemont va nomenar Falcó directora de Relacions Exteriors el 7 de febrer del 2017 mentre que Colomines va ser nomenat director de l’EAPC el 2 de febrer del 2016.

Tot i que Falcó era a l’acte de la Setmana Catalana de Brussel·les on va parlar Puig, aquest va intervenir a petició de la presidenta del Casal Català -que organitzava l’acte cultural juntament amb la delegació-, que de forma improvisada li va cedir la paraula.

Puig va ser el primer membre del govern de Carles Puigdemont que entrava a l'edifici des que l'executiu espanyol va destituir el representant  de la Generalitat davant de la UE Amadeu Altafaj i va tancar tota la resta de delegacions a l'exterior. L'exconseller de Cultura va intervenir per celebrar el centenari del naixement de l'escriptor Manuel de Pedrolo. Fonts de la delegació van matisar a l’ACN que Puig no era entre els convidats tot i que l’acte era públic.Multimedia